Stiuleti porumb Porumb

Depanusatoare stiuleti porumb:

Stiuletii de porumb pentru seminte trebuie recoltati inainte de a ajunge la maturitatea deplina a boabelor, iar panusile de porumb trebuie eliminate de pe stiuleti fara a se deteriora semintele de porumb. In acest scop au fost proiectate depanusatoarele pentru stiuleti (husker corn), care sa elimine panusile de pe stiuleti, astfel incat boabele de porumb sa ramana complet curate si fara sa aiba urme de contact (zgaraieturi, spargeri, etc). Depanusatoarele se pot utiliza atat pentru curatirea stiuletilor de porumb pentru consum (porumb dulce = sweet corn), cat si a stiuletilor pentru seminte (seed corn).

Capacitate de curatire depanusatoare:

–       pana la 3-4 tone/ora pentru depanusatoarele cu 4 linii de curatire.

–       pana la 7-8 tone/ora pentru depanusatoarele cu 8 linii de curatire.

–       pana la 10-12 tone/ora pentru depanusatoarele cu 12 linii de curatire.

–       pana la 16 tone/ora pentru depanusatoarele cu 16 linii de curatire.

Depanusatoarele sunt executate din otel carbon, iar o parte din elementele componentele care vin in contact cu produsul sunt vopsite sau executate din tabla galvanizata.

Rolele care vin in contact cu stiuletii sunt executate din poliuretan, astfel incat sa nu deterioreze calitatea semintelor.

 

Depanusatoarele sunt livrate cu:

alimentator (agitator), are rolul de a distribui stiuletii in mod uniform pe toate liniile de curatire.

Alimentatorul are cadrul metalic executat din otel carbon, vasul tampon este executat prin zincare la cald, iar jgheabul de alimentare este din otel inoxidabil.

Grupul de actionare are motor electric de 1,1 kw pentru depanusatoare cu 4 linii de curatire si ajunge la motor electric de 2,2 kw pentru depanusatoare cu 16 linii de curatire.

transportor de masurare, care are rolul de a regla debitul de alimentare, iar in acest scop are turație variabilă.

Jgheabul de măsurare, lateralele transportorului și jgheabul de transfer de la alimentator sunt executate din oțel inoxidabil, in timp ce cadrul metalic si roata de transmisie sunt executate din otel carbon zincat la cald.

Grupul de actionare are motor electric de 0,37 kw pentru toate tipurile de depanusatoare.